Τι χρειαζόμαστε:
100 γρ. βούτυρο
170 γρ. ζάχαρη καστανή (ή 100 γρ. καστανή και 70 γρ. σκούρα μαλακή)
1 αυγό
1 κ. σ. μέλι
125 γρ. φαρίνα
125 γρ. βρώμη
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια
50 γρ. φιστίκι Αιγίνης
80 γρ. Cranberries
λίγο γάλα
Πώς το κάνουμε:
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αυγό, την βανίλια και το μέλι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Τέλος ρίχνουμε το φιστίκι και τα Cranberries.
Αναμιγνύουμε το αλεύρι, την βρώμη και το αλάτι σε ένα μπολ και σιγά σιγά τα προσθέτουμε στο μίγμα βουτύρου. Αν το μίγμα βγει αρκετά συμπαγές προσθέτουμε λίγο γάλα.
Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα βάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολα αραιά γιατί απλώνουν. Τα πατάμε λίγο για να γίνου πιο πλατιά και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για περίπου 12 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
sintagespareas
100 γρ. βούτυρο
170 γρ. ζάχαρη καστανή (ή 100 γρ. καστανή και 70 γρ. σκούρα μαλακή)
1 αυγό
1 κ. σ. μέλι
125 γρ. φαρίνα
125 γρ. βρώμη
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια
50 γρ. φιστίκι Αιγίνης
80 γρ. Cranberries
λίγο γάλα
Πώς το κάνουμε:
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αυγό, την βανίλια και το μέλι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Τέλος ρίχνουμε το φιστίκι και τα Cranberries.
Αναμιγνύουμε το αλεύρι, την βρώμη και το αλάτι σε ένα μπολ και σιγά σιγά τα προσθέτουμε στο μίγμα βουτύρου. Αν το μίγμα βγει αρκετά συμπαγές προσθέτουμε λίγο γάλα.
Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα βάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολα αραιά γιατί απλώνουν. Τα πατάμε λίγο για να γίνου πιο πλατιά και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για περίπου 12 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
sintagespareas